Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tottenham Hotspur - AC Milan: a második milánói skalp is meglehet!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, március 9., szerda, 20.45, White Hart Lane
(Az első mérkőzésen: Milan-Tottenham 0-1)

Furcsa ezt leírni egy hétszeres BEK/BL-győztes nagyhatalomról, amelynek ráadásul minden esélye megvan rá, hogy idén megnyerje 18-ik Serie A címét, de nem sok minden szól a Milan továbbjutása mellett a BL-újonc Tottenham csapatával szemben. Kezdjük ott, hogy eddig egyetlen klubnak jött össze a sorozatban az a bravúr, hogy annak ellenére is továbbjutott, hogy hazai pályán vereséget szenvedett az első találkozón - még 1996-ban verte így ki az Ajax a Panathinaikoszt. És folytassuk azzal, hogy a Spurs félelmetes négyes fogata - Aaron Lennon, Gareth Bale, Luka Modric és Rafael van der Vaart - eddig csak egy alkalommal tudott egyszerre pályára lépni a BL-ben: akkor Londonban jól el is intézték a címvédő Intert, 3-1 lett a vége. Mivel minden esély megvan rá, hogy újra összeálljon a kvartett - kiegészítve Peter Crouch-al, aki a San Siróban már hetedik BL gólját szerezte idén -, magától adódik a kérdés: vajon a Milanra is hasonló sors vár a White Hart Lane-en?

0 Tovább

AC Milan - SSC Napoli: Maradonához méltó meglepetés?

Serie A, február 28., hétfő, 20.45, San Siro

Az európai futballhétvége legnagyobb rangadóját ezúttal rendhagyó módon hétfőn rendezik meg, hiszen az olasz élvonal első helyen álló milánóiak a forduló előtt még második nápolyiakat fogadják. A Serie A címért küzdő klubok között mindössze három pont a különbség, és már csak azért is vigyázniuk kell, mert a hétvégén közéjük ékelődő, címvédő Inter újra feljövőben van. Nem úgy, mint a Milan és a Napoli - Massimiliano Allegri és Walter Mazzarri sem állíthatjuk, hogy bombaformában lenne. Igaz, leginkább az európai kupaporondon inogtak meg mindketten, hiszen a déliek csütörtökön fájdalmas vereséget szenvedtek a spanyol Villarreal vendégeként, és ezzel ki is estek az Európa Ligából, míg a ma esti házigazda a BL-ben sodródott a kiesés szélére az angol Tottenhammel szemben. A képlet egyszerű: aki előbb talpra tud állni, az óriási lépést tesz a bajnoki cím megszerzése felé. Ez persze főleg a vendégek esetében lenne nagy szó, hiszen a Napoli legutóbb 1990-ben, bizonyos Diego Maradonával volt olasz bajnok…

0 Tovább

AC Milan - Tottenham Hotspur a BL-ben: máris meglepetés?

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 15., kedd, 20.45, San Siro

Az egyik már hétszeres BEK- és BL győztes, mégis az összes továbbjutó közül a legkevesebb pontot gyűjtötte (8) a csoportkörben; a 7-7-es gólarány sem mondható éppen lenyűgözőnek. A másik még újoncnak számít a BL-ben, de mégis 18 gólt szerzett a csoportjában, ahol még a címvédő Intert is megelőzte. Bizony, nem a nagy Milan, hanem a feltörekvő Spurs élvezheti azt az apró, ám korántsem elhanyagolható stratégiai előnyt, hogy hazai pályán vívhatja meg e párharc visszavágóját. Ahhoz azonban, hogy ennek a jelentősége fennálljon, illetve esetleg növekedjen is, a londoni csapatnak vállalható eredményt kell elérnie a San Siróban. Ez a tény, na és a számos sérült a legtöbb csapat esetében azt jelentené, hogy arra készülnek: csak a védekezéssel foglalkoznak. Csakhogy ez Harry Redknapp csapata, és az öreg róka kijelentette: bárkit is küld pályára, hű marad azokhoz az elvekhez, melyekkel eljutottak idáig - vagyis, a legjobb védekezés maga a támadás!

0 Tovább

profifogadas

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek