Serie A, február 28., hétfő, 20.45, San Siro

Az európai futballhétvége legnagyobb rangadóját ezúttal rendhagyó módon hétfőn rendezik meg, hiszen az olasz élvonal első helyen álló milánóiak a forduló előtt még második nápolyiakat fogadják. A Serie A címért küzdő klubok között mindössze három pont a különbség, és már csak azért is vigyázniuk kell, mert a hétvégén közéjük ékelődő, címvédő Inter újra feljövőben van. Nem úgy, mint a Milan és a Napoli – Massimiliano Allegri és Walter Mazzarri sem állíthatjuk, hogy bombaformában lenne. Igaz, leginkább az európai kupaporondon inogtak meg mindketten, hiszen a déliek csütörtökön fájdalmas vereséget szenvedtek a spanyol Villarreal vendégeként, és ezzel ki is estek az Európa Ligából, míg a ma esti házigazda a BL-ben sodródott a kiesés szélére az angol Tottenhammel szemben. A képlet egyszerű: aki előbb talpra tud állni, az óriási lépést tesz a bajnoki cím megszerzése felé. Ez persze főleg a vendégek esetében lenne nagy szó, hiszen a Napoli legutóbb 1990-ben, bizonyos Diego Maradonával volt olasz bajnok…

Mazzarri mester ennek megfelelően nem is nagyon teketóriázott: „a milánói meccs olyan, mint egy döntő.”  Esetükben ez már csak azért is igaz, mert az EL mellett korábban már az olasz kupából is kiestek. Persze, így teljes gőzzel koncentrálhatnak a karnyújtásnyira lévő scudettóra, amit talán nem is nagyon bánnak. Serie A formájukra nem lehet panasz, hárommeccses nyerési sorozatuk eggyel jobb, mint a Milan zsinórban nyert két meccse.
Problémát inkább egy-két fontos hiányzó jelenthet: elől Ezequiel Lavezzi eltiltás miatt, míg hátul Gianluca Grava sérülés miatt fog hiányozni. Friss lehet ugyanakkor a Serie A gólkirály jelöltje, a 20 gólos Edinson Cavani, aki Villarrealban nem játszott.

Igaz, hogy a Serie A idény eddigi két legacélosabb védelme csap össze, de a gólszerzéssel elméletben a másik oldalon sem lehet gond, hiszen a hírek szerint a Pato-Robinho-Ibrahimovics háromszög fogja rohamozni a vendégek kapuját. Utóbbi két támadó októberben is eredményes volt, amikor a Rossoneri mindhárom pontot el tudta hozni a nápolyi San Paolo stadionból. Ez alapján akár fix egyesnek is mondhatnánk a ma esti derbit, de vajon tényleg el tud húzni a Milan?

Vélemény: október óta sokat fejlődött a Napoli; a vendéggyőzelem ugyan elmarad, de nem is kapnak ki Cavaniék – 1-1.
Izgalmas, háromszereplős hajrá elé nézhetünk a Serie A-ban!