Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, március 10., csütörtök, 19.00, Eindhoven

A szorzók alapján a legegyértelműbb mérkőzésnek ez ígérkezik a mai Európa Liga-fordulóból, de a múlt valamelyest óva kell, hogy intse a hollandokat. A PSV ugyanis még soha nem győzte le a Rangerst, amely ugyan nem játszik látványos futballt, de a célját nagyon sokszor eléri vele. Legutóbb például a Sporting otthonában harcolta ki a továbbjutást az utolsó pillanatokban. Dzsudzsák Balázs csapata a francia éllovas Lille-t búcsúztatta, s most már nem is nagyon állna meg a dublini fináléig. A mai ellenféllel azonban már csak a hovatartozása miatt is vigyáznia kell, hiszen nemcsak a Rangerst, de egyetlen skót csapatot sem vert még meg a PSV a nemzetközi kupaporondon, hazai pályán pedig egyenesen csak vereségei vannak. Ezúttal hétszeres pénzt hozna a vendégsiker, persze a múltból nem lehet megélni.


A jelenben meg van is oka aggódni Walter Smithnek... Az ugyanis csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy a Rangers mestere számíthat-e egyik legfontosabb játékosára, a szlovák Vladimir Weissre. A mandulagyulladás után meggyógyuló Lafferty készen áll a bevetésre, de a tréner szerint így is az idény legnagyobb próbatétele vár a skótokra.

A PSV futballistái optimistán, de nem elbizakodottan várják a találkozót. Orlando Engelaar elmondása szerint nem nagyon ismeri Rangers játékosait, de rossz csapat nem lehet, ha már idáig eljutott. A középpályás nem tartozik a gólvágók közé, ezért ötszörös kifizetéssel járna, ha betalálna. De Dzsudzsák Balázzsal is majdnem két és félszeres összeget lehet nyerni, pedig a magyar játékos négy találattal a PSV legeredményesebbje az idei Európa Liga-sorozatban.

Vélemény: 1-0. A Rangers szervezetten védekező, veszélyes csapat, de a PSV hazai pályán valószínűleg előnyt szerez a visszavágóra.