Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barcelona - Arsenal: megállítható Messi?

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, március 8., kedd, 20.45
Camp Nou
(Az első mérkőzésen: Arsenal-Barcelona 2-1)

Már három héttel ezelőtt, a londoni Emirates stadionban eldönthette volna a továbbjutás sorsát a Barcelona, pontosabban Lionel Messi, de helyette kihagyott két-három olyan helyzetet, amiből máskor négy-öt gólt szerez. Végül az argentin zseni csak adott egy gólpasszt David Villának, majd hibásan érvénytelenítették egy gólját is, de ezt követően a katalánok ráültek az eredményre, és a saját filozófiájukkal ellentétes hozzáállásra jól rá is fizettek. A hajrában érkezett először Robin van Persie (mondhatni Victor Váldes, aki benézte a lövést a rövid sarkon), majd öt perccel később egy fantasztikusan megkomponált kontratámadás végén Andrej Arsavin volt az, aki előnyt szerzett az ágyúsoknak a visszavágóra. A Barca viszont még így is óriási favoritnak számít, hogy továbbjusson a támadófoci csúcstalálkozójáról, de ez már csak így fog menni, amíg az angolok be nem bizonyítják, hogy le tudják fékezni a megállíthatatlan hitt Messit, aki a tavalyi visszavágón egymaga négy gólt vágott nekik…

0 Tovább

Valencia - Barcelona: David Villa újra Valenciában!

La Liga, március 2. szerda, 22.00, Mestalla

A Mestalla az egyetlen olyan spanyol élvonalbeli stadion, ahol még nem tudott nyerni Pep Guardiola, és a jelek szerint ez még akkor is így marad, ha ma este győzelmet tud aratni Valenciában a Barcelona. A katalán mester ugyanis olyan derékfájdalmakkal küszködik, hogy könnyen előfordulhat, nem tud elutazni. Jó hír azonban a bajnokjelölt számára, hogy játékmesterük, Xavi a jelek szerint időben felépült vádlisérüléséből, és elfoglalhatja helyét a kezdőcsapatban. Hátul azonban továbbra is hiányozni fog Victor Váldes és Carles Puyol, mégis egyértelmű favorit a listavezető a harmadik Valencia otthonában.

0 Tovább

BL MESTERKURZUS III.: a 2006-os döntő és a tavalyi negyeddöntő után ismét ARSENAL - BARCELONA

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 16., szerda, 20.45, Emirates Stadium

Tegnap este már kaptunk egy emlékeztetőt a Tottenhamtől, hogy bizony a fogadóirodák is tévedhetnek, amikor túlzott tisztelettel viszonyulnak egy-egy nagyobb múlttal rendelkező klub felé. Ezzel persze nem arra akarunk célozni, hogy a mostani Barca "csak" annyira jó csapat, mint a jelenlegi Milan, hanem sokkal inkább arra, hogy akárcsak korábban a Spurs, az Arsenal is sokkal jobban szerepelt idén a csoportkörben - főleg hazai pályán, ahol mindhárom meccsüket megnyerték, 14-2-es gólkülönbséggel -, mintsem hogy ekkora favoritok legyenek a katalánok már az első meccsen, főleg hogy azt Londonban rendezik. Igaz, hogy tavaly az Emirates-ben Pep Guardiola csapata lerohanta ellenfelét az első félidőben, de a második játékrészben, Theo Walcott beszállásával magukhoz tértek az ágyúsok, sőt: a 2-2-es döntetlennel, és Carles Puyol kiállításával záródó első felvonás után sokan elfelejtik, de Barcelonában még vezettek is 1-0-ra az angolok, mielőtt elkezdődött volna a felejthetetlen, négygólos Lionel Messi parádé.

0 Tovább

profifogadas

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek