La Liga, március 2. szerda, 22.00, Mestalla

A Mestalla az egyetlen olyan spanyol élvonalbeli stadion, ahol még nem tudott nyerni Pep Guardiola, és a jelek szerint ez még akkor is így marad, ha ma este győzelmet tud aratni Valenciában a Barcelona. A katalán mester ugyanis olyan derékfájdalmakkal küszködik, hogy könnyen előfordulhat, nem tud elutazni. Jó hír azonban a bajnokjelölt számára, hogy játékmesterük, Xavi a jelek szerint időben felépült vádlisérüléséből, és elfoglalhatja helyét a kezdőcsapatban. Hátul azonban továbbra is hiányozni fog Victor Váldes és Carles Puyol, mégis egyértelmű favorit a listavezető a harmadik Valencia otthonában.

Unai Emery csapata két hazai döntetlenen van túl, de múlt héten bravúros fordítást hajtott végre Bilbaóban (1-2). Megviselheti őket David Albelda és Aritz Aduriz hiányzása, de ezzel együtt is túlzásnak tűnik, hogy milyen minimális esélyt kapnak a szorzóktól.

Igaz, a Barca múlt héten 3-0-ra nyert Mallorcán, miközben a Real Madrid megbotlott, így ismét hét pontra dagadt a címvédő előnye. A Bajnokok Ligájában ugyanakkor Lionel Messiéknek egygólos hátrányból kellene jövő héten kiharcolniuk a továbbjutást, tehát könnyen elképzelhető, hogy fejben egy kicsit inkább már előretekintenek. Persze, a Valencia is visszavágót vív jövő héten (1-1-ről), de nekik a bajnokságban is nagyon kellenének a pontok, hogy megszilárdítsák előnyüket a négy ponttal mögöttük álló Villarreal előtt. Októberben a Camp Nou-ban csak szoros meccsen tudott felülkerekedni a Guardiola gárda (2-1), míg tavaly Valenciában gólnélküli döntetlent játszottak a felek, vagyis ne feltétlenül most várjunk újabb kiütéses győzelmet a vendégektől, még akkor is, ha David Villa ezúttal már őket erősíti.

Vélemény: megverni azért nem fogják a Barcelonát, de egy pontot otthon tartanak Juan Matáék; döntetlen, 3.75x kifizetéssel.