Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tottenham Hotspur - AC Milan: a második milánói skalp is meglehet!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, március 9., szerda, 20.45, White Hart Lane
(Az első mérkőzésen: Milan-Tottenham 0-1)

Furcsa ezt leírni egy hétszeres BEK/BL-győztes nagyhatalomról, amelynek ráadásul minden esélye megvan rá, hogy idén megnyerje 18-ik Serie A címét, de nem sok minden szól a Milan továbbjutása mellett a BL-újonc Tottenham csapatával szemben. Kezdjük ott, hogy eddig egyetlen klubnak jött össze a sorozatban az a bravúr, hogy annak ellenére is továbbjutott, hogy hazai pályán vereséget szenvedett az első találkozón - még 1996-ban verte így ki az Ajax a Panathinaikoszt. És folytassuk azzal, hogy a Spurs félelmetes négyes fogata - Aaron Lennon, Gareth Bale, Luka Modric és Rafael van der Vaart - eddig csak egy alkalommal tudott egyszerre pályára lépni a BL-ben: akkor Londonban jól el is intézték a címvédő Intert, 3-1 lett a vége. Mivel minden esély megvan rá, hogy újra összeálljon a kvartett - kiegészítve Peter Crouch-al, aki a San Siróban már hetedik BL gólját szerezte idén -, magától adódik a kérdés: vajon a Milanra is hasonló sors vár a White Hart Lane-en?

0 Tovább

Barcelona - Arsenal: megállítható Messi?

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, március 8., kedd, 20.45
Camp Nou
(Az első mérkőzésen: Arsenal-Barcelona 2-1)

Már három héttel ezelőtt, a londoni Emirates stadionban eldönthette volna a továbbjutás sorsát a Barcelona, pontosabban Lionel Messi, de helyette kihagyott két-három olyan helyzetet, amiből máskor négy-öt gólt szerez. Végül az argentin zseni csak adott egy gólpasszt David Villának, majd hibásan érvénytelenítették egy gólját is, de ezt követően a katalánok ráültek az eredményre, és a saját filozófiájukkal ellentétes hozzáállásra jól rá is fizettek. A hajrában érkezett először Robin van Persie (mondhatni Victor Váldes, aki benézte a lövést a rövid sarkon), majd öt perccel később egy fantasztikusan megkomponált kontratámadás végén Andrej Arsavin volt az, aki előnyt szerzett az ágyúsoknak a visszavágóra. A Barca viszont még így is óriási favoritnak számít, hogy továbbjusson a támadófoci csúcstalálkozójáról, de ez már csak így fog menni, amíg az angolok be nem bizonyítják, hogy le tudják fékezni a megállíthatatlan hitt Messit, aki a tavalyi visszavágón egymaga négy gólt vágott nekik…

0 Tovább

Inter - Bayern: elérkezett a bajor bosszú ideje?

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 23., szerda, 20.45, Stadio Giuseppe Meazza

Tisztelet a Barcelona-Arsenal párosításnak, de a nyolcaddöntő legnagyobb párharca ma este kezdődik Milánóban, ha a tavalyi eredményekből indulunk ki. Az Inter és a Bayern legutóbb a 2010-es fináléban futott össze, de ezúttal nehéz lenne kiindulni az olaszok akkori, 2-0-s győzelméből. A bajorok kezdőcsapata például vélhetően hat helyen is különbözni fog ma este a májusihoz képest. Franck Ribéry esetében mondjuk ezt annyira nem bánják - a francia klasszis eltiltás miatt hiányzott a madridi döntőn, de most ott lehet a kezdő sípszótól, félelmetes támadó kvartett alkotva Arjen Robbennel, Thomas Müllerrel, valamint az eddigi legjobb müncheni formáját mutató Mario Gomezzel.

0 Tovább

Olympique Marseille - Manchester United

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 23., szerda, 20.45, Stade Vélodrome

Mindkét szakvezető komoly problémákkal küszködik az összeállítást illetően. Didier Deschamps a hétvégén elveszítette a legjobb formában lévő csatárát, az ágyéksérülést szenvedő André-Pierre Gignacot. De a másik két kezdő támadója sem teljesen egészséges, miután Rémy és Brandao is fájlalja a bokaját. Ezek után még az is előfordulhat, hogy a Marseille edzője feladja a tőle megszokott 4-3-3-as hadrendet. Szintén kérdőjeles Mathieu Valbuena szereplése. A középpályást és csatárt egyaránt játszani képes válogatott labdarúgó egy hónapos kihagyás után térne vissza, de Deschamps nagy valószínűséggel csak a cserék közé nevezi. Sir Alex Ferguson sem lehet nyugodt, bár ő legalább nem őrlődik kétségek között. Ferdinand, Giggs, Evans, Anderson és Owen ugyanis biztosan nem játszhat a Vélodrome-ban, a skót menedzsernek egyedül Rafael szerepeltetéséről kell döntenie majd az utolsó pillanatban. Ha a hétvégi FA kupa-meccsen rúgást kapó brazil is kiesne, akkor a manchesteri védelem azért erősen felforgatottá válna, hiszen ő lenne a harmadik hátvéd, akit nélkülöznie kellene Fergusonnak.


0 Tovább

Hogyan válogassuk ki a „majdnem tuti tippeket”, avagy FC Kobenhavn - Chelsea

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 22., kedd, 20.45, Parken Stadion

A feltörekvő dán klub a Barcelonától sem riadt vissza, akkor miért tenné ezt a Chelsea esetében?

Több mint 10 éves sportfogadói múlttal elértem arra a pontra, hogy elkezdjem visszakeresni a tanulópénzt, amit eddig a játékba fektettem. Valaki felfedezett valami helytelent az előző mondatomban? Önmagában a tény, hogy elkezdtem visszakeresni a tanulópénzt az helytelen, mert itt egyszerűen arról van szó, hogy elkezdtem többet nyerni mint veszteni azon tapasztalat segítségével, amit az elmúlt évtized játéka közben gyűjtöttem.

0 Tovább
«
12

profifogadas

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek