Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 23., szerda, 20.45, Stade Vélodrome

 

Mindkét szakvezető komoly problémákkal küszködik az összeállítást illetően. Didier Deschamps a hétvégén elveszítette a legjobb formában lévő csatárát, az ágyéksérülést szenvedő André-Pierre Gignacot. De a másik két kezdő támadója sem teljesen egészséges, miután Rémy és Brandao is fájlalja a bokaját. Ezek után még az is előfordulhat, hogy a Marseille edzője feladja a tőle megszokott 4-3-3-as hadrendet. Szintén kérdőjeles Mathieu Valbuena szereplése. A középpályást és csatárt egyaránt játszani képes válogatott labdarúgó egy hónapos kihagyás után térne vissza, de Deschamps nagy valószínűséggel csak a cserék közé nevezi. Sir Alex Ferguson sem lehet nyugodt, bár ő legalább nem őrlődik kétségek között. Ferdinand, Giggs, Evans, Anderson és Owen ugyanis biztosan nem játszhat a Vélodrome-ban, a skót menedzsernek egyedül Rafael szerepeltetéséről kell döntenie majd az utolsó pillanatban. Ha a hétvégi FA kupa-meccsen rúgást kapó brazil is kiesne, akkor a manchesteri védelem azért erősen felforgatottá válna, hiszen ő lenne a harmadik hátvéd, akit nélkülöznie kellene Fergusonnak.


Pedig az a hátvédsor ősszel sebezhetetlennek bizonyult és a hat csoportmérkőzésen mindössze egy gólt kapott. A Manchester United idegenbeli mérlege pedig egyenesen pazar az elmúlt időszak európai kupatalálkozóin, miután tízből kilencszer győztesen hagyta el a pályát. A hétvégén kicsit megszenvedtek a Vörös Ördögök a Crowley Town ellen, de végül Brown góljának köszönhetően bejutottak az FA kupa negyeddöntőjébe.

Ráadásul óriási előnye Fergusonnak Deschamps-pal szemben, hogy míg francia kollégája a legerősebb csapatát volt kénytelen felküldeni a Saint-Etienne ellen, addig ő nyugodtan pihentethetett néhány alapembert a hétvégén. Szó se róla, Franciaországban – Gignac sérülését leszámítva – a Marseille szája íze szerint alakultak az eredmények, hiszen a Lille veszített, így a kék-fehérek három pontra megközelítették az éllovast.

A Premier League listavezetője ellen viszont talán a szezon eddigi legkeményebb párbaja vár a francia bajnokra. A szorzók szerint idegenben is esélyesebb a Manchester, dacára annak, hogy a Marseille decemberben legyőzte az angol bajnok Chelsea-t a Vélodrome-ban (igaz, annak a meccsnek már nem volt tétje), illetve a Zilina ellen BL-rekordot állított fel az idegenbeli 7-0-val.

Ami a lehetséges gólszerzőket illeti: a Marseille házi góllövőlistáját a bajnokságban Lucho González és Loic Rémy vezeti. Itt négyszeres nyereményt hozna, ha előbbi betalálna, utóbbira 3,2-szeres a szorzó. Az angoloknál nem mernénk megtippelni, hiszen az eddigi hét BL-találatot hét különböző labdarúgó szerezte.