Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 23., szerda, 20.45, Stadio Giuseppe Meazza

 

Tisztelet a Barcelona-Arsenal párosításnak, de a nyolcaddöntő legnagyobb párharca ma este kezdődik Milánóban, ha a tavalyi eredményekből indulunk ki. Az Inter és a Bayern legutóbb a 2010-es fináléban futott össze, de ezúttal nehéz lenne kiindulni az olaszok akkori, 2-0-s győzelméből. A bajorok kezdőcsapata például vélhetően hat helyen is különbözni fog ma este a májusihoz képest. Franck Ribéry esetében mondjuk ezt annyira nem bánják – a francia klasszis eltiltás miatt hiányzott a madridi döntőn, de most ott lehet a kezdő sípszótól, félelmetes támadó kvartett alkotva Arjen Robbennel, Thomas Müllerrel, valamint az eddigi legjobb müncheni formáját mutató Mario Gomezzel.

Ami azt illeti, az idén hihetetlenül jól termelő (BL: 4 meccs/6 gól; Bundesliga: 21/18) Gomez is csak negyedórát kapott a Bernabéuban, ő tehát egy újfajta megmérettetés lesz a milánóiak számára. Persze, utóbbiaknál is rengeteg változás zajlott le diadaluk óta – hogy mást ne említsük: Leonardo személyében azóta már a második új edző foglalta el a kispadot. Elődjével, Rafa Benitezzel ellentétben az ex-Milanos brazillal nem is megy rosszul az Internek, különösképpen hazai pályán, ahol eddig mindegyik meccsét megnyerte a mester. Ez bizony nem rossz előjel a vendégként idén méltatlanul megbízhatatlan német csapat ellen.

Van viszont más, ami megnehezíti az új csapatával első BL találkozójára készülő Leonardo dolgát. Szóba sem jöhet például Diego Milito szerepeltetése, pedig legutóbb az argentin szerezte mindkét gólt a müncheniek ellen. Honfitársa, Walter Samuel is sérülés miatt hiányzik a védelem közepéből, így a sérülésből visszatérő ex-Bayernes Lúcio a fiatal Andrea Ranocchiával alkot duót. Egyik legfontosabb emberük, Wesley Sneijder is éppen sérülésből épült fel. Goran Pandev ugyanakkor egy ideje nincs jó formában, nagy tehát a felfordulás az Inter támadóegységében. Még szerencse az ő szemszögükből, hogy az újra középen szereplő Samuel Eto’o ilyen jó formában van: BL: 6 meccs/7 gól; Serie A: 23/15.

A jelek szerint tehát összességében nagyobb a rend most Louis van Gaal csapata háza táján – ki gondolta volna ezt, amikor az idény elején a menesztése is szóba került? -, de a meccset mégis csak Milánóban rendezik, így erre, na és a történelemre hivatkozva a szorzók szerint az Inter a favorit, ma este. Ezen ne is csodálkozzunk, a Nerazzuri zsinórban hét BL meccset nyert a Meazzában. Érdekesség azonban, hogy a továbbjutást illetően azonban már a vendégek számítanak szűk esélyesnek. Ha abból indulunk ki, hogy a Bayern fölényesen nyerte csoportját, míg a címvédő az újonc Tottenham mögé szorult, akkor ez is érthető. A bajorok hajtogatják, hogy nem fűti őket a reváns vágya, de Olaszországban ott lóg a levegőben a vendetta.

Vélemény: 1-2, városi riválisához hasonlóan az Internek is sok lesz a pörgősebb bajnokságból érkező ellenfél által diktált iram.