La Liga, február 26., szombat, 18.00, Vicente Calderón

A fővárosiaknak bőven lenne miért törleszteniük a Sevillával szemben, hiszen az andalúzok tavaly májusban 2-0-ra verték Quique Sánchez Flóres csapatát a Király kupa döntőjében, majd októberben a bajnokságban ismételtek, 3-1-es győzelemmel a Ramón Sánchez Pizjuánban. Az Atlético számára azonban nem biztos, hogy a legjobbkor jön a bosszú lehetősége: múlt héten ugyan nyerni tudtak Zaragozában, de azt megelőzően zsinórban öt meccset is elveszítettek! Bajnokit utoljára január közepén nyertek hazai pályán, azóta a Bilbao (0-2), majd a Valencia (1-2) is három ponttal távozott a Vicente Calderónból.

Tovább nehezíti a 33 ponttal kilencedik hazaiak helyzetét ráadásul, hogy ismét nélkülözniük kell Diego Forlánt, akinek kibicsaklott a bokája. Pályára léphet ugyanakkor a munkavégzési engedélyét elrendező Elias, valamint ismét ott lehet a kezdőben a Zaragozában brillírozó 19 éves középpályás tehetség, Koke is. A 34 ponttal hetedik vendégeknél hátul okozhat fejtörést Martin Cáceres és a kapus, Andrés Palop kisebb sérülése, de Gregorio Manzano mester reményei szerint végül mindketten szerepelhetnek. A nagyobb gondot inkább az jelentheti, hogy a Sevilla igen harmatos idén idegenben, legutóbb január 8-án nyertek vendégként bajnokit. Kérdés az is, hogy milyen hangulat lehet az öltözőben, miután a héten kipottyantak az Európa Ligából, de úgy, hogy 1-0-s győzelmet arattak Portóban. Vajon Jesus Navasék letörtek a kieséstől, vagy erőt tudnak meríteni a részsikerből?

Vélemény: a klubnevek továbbra is jól csengenek, de idén egyik csapatban se nagyon lehet megbízni. Mégis, az Atlético hiába játszik otthon, sokkal rosszabb formában van, mint a vendégek, akik kihasználhatják a lehetőséget. 1-2-es Sevilla siker, 3.25x kifizetéssel a vendéggyőzelem mellett.