Premier League, március 1. kedd, 20.45, Stamford Bridge

A Chelsea 50 millió angol fontot érő támadója ellen kétszer is kiállították a United szerb középhátvédjét, amikor a spanyol még a Liverpool csapatát erősítette. A ma esti ellenfelek idei formáját tekintve ezúttal is valami hasonlóra lenne szükség ahhoz, hogy a kékek meg tudják verni a vörösöket. Carlo Ancelotti csapata tavaly oda-vissza megütötte Nemanja Vidicséket, többek között ennek is köszönhetően májusban bajnoki címet ünnepelhetett, de idén az Abramovics vagyonhoz méltatlan ötödik helyen találják magukat. A bajnokságban csak először találkoznak az éllovas manchesteriekkel, de az augusztusi szuperkupa találkozón 3-1-re nyertek Sir Alex Ferguson fiai. Vajon hazai pályán elégtételt tudnak venni a londoniak?


Nos, lehet, hogy a papírforma a házigazda mellett szól, de ez inkább a tavalyi egymás elleni eredményeknek, na és annak tudható be, hogy a mérkőzést a Stamford Bridge-n rendezik. A Chelsea ugyan legutóbb végre nyerni tudott, de a BL ellenfél Koppenhága büdzséje csupán töredéke a londoni csapaténak, így az a siker nagyon is elvárható volt, még Dániában is. A kékek számára bíztató lehet, hogy már fel lehetett fedezni némi kohézió jeleit Fernando Torres és Nicolas Anelka között, de további drasztikus javulás kellene ahhoz, hogy igazán zavarba ejtsék Ferguson hátsó sorát. A Chelsea utoljára február elején nyert bajnokit, azóta kikaptak hazai pályán a Liverpooltól (0-1), majd csak gólnélküli döntetlenre voltak képesek a Fulham vendégeként. Következett egy fájdalmas kupabúcsú – szintén hazai pályán – az Everton ellen, és egyesek szerint csoda, hogy Ancelotti még mindig ott van a kispadon; mások pedig azt nem értik, hogy miért nem engedték el télen a jelek szerint teljesen kiábrándult Didier Drogbát. És akkor Ashley Cole esetéről még nem is szóltunk: a válogatott hátvéd hibázott az Everton elleni büntető párbajban, majd másnap légpuska mutatvánnyal keveredett bajba…

Ilyesmivel az Old Trafford környékén nem mernek próbálkozni. Ám Dimitar Berbatovék nem csak hazai pályán, hanem vendégként is rendkívül stabilan teljesítenek. Igaz, csak négy győzelmet számolnak idegenben, de vereséget is csak egyet szereztek, nyolc döntetlen mellett. A rengeteg iksz, na és az ingadozó kékek miatt joggal feltételezhetjük, hogy ma este is szerez legalább egy pontot a Ferguson csapat.

Vélemény: a csapatok nagyon jól ismerik egymást, így kénytelenek lesznek kiegyezni egy gólnélküli döntetlenben.