Európa Liga, 1. mérkőzés a legjobb 32 között, február 17., csütörtök, 19.00, Stadio San Paolo

 

Nagyon jól csengő csütörtöki párosítás, ám tűzijátékot ne várjunk: a Napoli még egy gólt sem kapott idén hazai pályán a nemzetközi sorozatban, de lőni is csak kettőt tudott. A spanyol liga negyedik helyezettjének otthonában kinyílhat majd a párharc, de a Serie A bajnoki címéért harcoló nápolyiaknál inkább az olaszos stílus dominálhat – reményeik szerint azért egy-két uruguayi góllal megfűszerezve. Edinson Cavani ugyanis élete formájában van, a bajnokságban 25 forduló után már 20 találatnál jár, itt pedig a csoportkörben ötöt vállalt magára abból az összesen nyolc gólból, melyet csapata szerezni tudott.

A Villarreal csapata ezzel szemben nem lehet mostanában elégedett a maga formájával, hiszen zsinórban két vereséget szenvedtek, ami még akkor sem a legjobb előjel, ha mindkétszer csak 1-0-ra kaptak ki. Igaz, a hétvégén hiányzott a spanyolok ügyeletes gólzsákja, az éppen olasz válogatott Giuseppe Rossi, aki szintén ötgólos a sorozatban. A múlt hét közepén még a squadra azzurrában volt eredményes a németek ellen – akkor feltehetően Nápolyban is ünnepelték, most azonban megkeserítheti a San Paolo népének estéjét, hiszen betegségét kiheverte, ráadásul nem az eltiltott Paolo Cannavaróval, hanem az őt helyettesítő, egy fokkal kevésbé megbízható brazillal, Emilson Cribarival találja majd többnyire magát szemben.

Ám a szorzók inkább azt tükrözik, hogy a sárga tengeralattjáró ugyan kétszer nyert, de kétszer vesztett is vendégként idén az E ligában – ma este valóban inkább Cavani villogása várható. Juan Carlos Garrido csapatával ellentétben Walter Mazzarri fiai mostanában kétszer nyertek zsinórban, mindkétszer 2-0-ra, és a négy gólból hármat is az olasz gólkirály jelölt szerzett. Cavani neve mellett a feltűnően jó forma ellenére is hatszoros kifizetés áll, mint a találkozó első gólszerzője. Ám arra a közel két és félszeres nyereményre sem lehet csak úgy legyinteni, ami a ’bármikor gólt szerez’ játékban vonatkozik az uruguayira. További, kiemelten érdekes játéklehetőség lehet még az egyébként kevés gólt ígérő találkozón a ’kevesebb mint 2,5 gól’ közel kétszeres, valamint maga a hazai győzelem több, mint kétszeres kifizetéssel.