Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mourinhóval is megfázik a Madrid Lyonban?

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 22., kedd, 20.45, Stade Gerland

A királyi gárdának eddig nem sok babér termett Lyonban. A Real Madridot negyedszer sorsolták össze a BL-ben francia riválisával, vagyis oda-vissza már összesen hatszor találkoztak. A spanyolok viszont ezekből egyet sem nyertek meg, a franciaországi mérkőzéseken pedig még egy gólt sem voltak képesek összehozni. Ennek ellenére Madridban örültek, amikor Fortuna ismét a Lyont sodorta az útjukba, mert Emilio Butragueno szerint "most örökre véget vethetnek a fóbiának". Tavaly egyébként ugyanekkor, a legjobb tizenhat között találkoztak, s a Real ledolgozhatónak tűnő hátrányt szedett össze az első meccsen, hiszen csupán 1-0-ra kapott ki. Otthon viszont csak döntetlenre futotta (1-1) a madridiak erejéből, így zsinórban hatodszor véreztek el a nyolcaddöntőben. Utoljára 2004-ben sikerült messzebb jutniuk.


0 Tovább

Napoli - Villarreal: mára is jut rangadó!

Európa Liga, 1. mérkőzés a legjobb 32 között, február 17., csütörtök, 19.00, Stadio San Paolo

Nagyon jól csengő csütörtöki párosítás, ám tűzijátékot ne várjunk: a Napoli még egy gólt sem kapott idén hazai pályán a nemzetközi sorozatban, de lőni is csak kettőt tudott. A spanyol liga negyedik helyezettjének otthonában kinyílhat majd a párharc, de a Serie A bajnoki címéért harcoló nápolyiaknál inkább az olaszos stílus dominálhat - reményeik szerint azért egy-két uruguayi góllal megfűszerezve. Edinson Cavani ugyanis élete formájában van, a bajnokságban 25 forduló után már 20 találatnál jár, itt pedig a csoportkörben ötöt vállalt magára abból az összesen nyolc gólból, melyet csapata szerezni tudott.

0 Tovább

BL MESTERKURZUS III.: a 2006-os döntő és a tavalyi negyeddöntő után ismét ARSENAL - BARCELONA

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 16., szerda, 20.45, Emirates Stadium

Tegnap este már kaptunk egy emlékeztetőt a Tottenhamtől, hogy bizony a fogadóirodák is tévedhetnek, amikor túlzott tisztelettel viszonyulnak egy-egy nagyobb múlttal rendelkező klub felé. Ezzel persze nem arra akarunk célozni, hogy a mostani Barca "csak" annyira jó csapat, mint a jelenlegi Milan, hanem sokkal inkább arra, hogy akárcsak korábban a Spurs, az Arsenal is sokkal jobban szerepelt idén a csoportkörben - főleg hazai pályán, ahol mindhárom meccsüket megnyerték, 14-2-es gólkülönbséggel -, mintsem hogy ekkora favoritok legyenek a katalánok már az első meccsen, főleg hogy azt Londonban rendezik. Igaz, hogy tavaly az Emirates-ben Pep Guardiola csapata lerohanta ellenfelét az első félidőben, de a második játékrészben, Theo Walcott beszállásával magukhoz tértek az ágyúsok, sőt: a 2-2-es döntetlennel, és Carles Puyol kiállításával záródó első felvonás után sokan elfelejtik, de Barcelonában még vezettek is 1-0-ra az angolok, mielőtt elkezdődött volna a felejthetetlen, négygólos Lionel Messi parádé.

0 Tovább

AC Milan - Tottenham Hotspur a BL-ben: máris meglepetés?

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, február 15., kedd, 20.45, San Siro

Az egyik már hétszeres BEK- és BL győztes, mégis az összes továbbjutó közül a legkevesebb pontot gyűjtötte (8) a csoportkörben; a 7-7-es gólarány sem mondható éppen lenyűgözőnek. A másik még újoncnak számít a BL-ben, de mégis 18 gólt szerzett a csoportjában, ahol még a címvédő Intert is megelőzte. Bizony, nem a nagy Milan, hanem a feltörekvő Spurs élvezheti azt az apró, ám korántsem elhanyagolható stratégiai előnyt, hogy hazai pályán vívhatja meg e párharc visszavágóját. Ahhoz azonban, hogy ennek a jelentősége fennálljon, illetve esetleg növekedjen is, a londoni csapatnak vállalható eredményt kell elérnie a San Siróban. Ez a tény, na és a számos sérült a legtöbb csapat esetében azt jelentené, hogy arra készülnek: csak a védekezéssel foglalkoznak. Csakhogy ez Harry Redknapp csapata, és az öreg róka kijelentette: bárkit is küld pályára, hű marad azokhoz az elvekhez, melyekkel eljutottak idáig - vagyis, a legjobb védekezés maga a támadás!

0 Tovább
1234
»

profifogadas

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek